Champagne från premier cru-byn chamery

Henri Maillart & fils

Kvalitet i sex generationer

Benjamin Maillart är den sjätte generationen som driver odlingen i den lilla byn Chamery sydväst om Reims. Med känsla för marken och stockarna tillsammans med en en stark förankring i traditionen fortsätter han sina förfäders arbete.

Chamery ligger mitt i sluttningen på den nordvästra delen av Montage de Reims, ibland också kallad för La Petite Montagne de Reims. Byn är en del av det pärlband av champagnebyar som finns i området varav flertalet är premier cru-klassade. 

Med anor från 1700-talet

Sedan 1753 har familjen Maillart levt och verkat i byn Chamery i Champagne. Benjamin Maillart är den sjätte generationen. Från början hade man också kor på gården men man kom över tid att fokusera på vinodlingen. Benjamins föräldrar var de som utvecklade verksamheten till det den är idag och man har sina största marknader i Frankrike och Belgien. Fadern avled 2002 och tillsammans med sin mor bestämde Benjamin sig för att fortsätta verksamheten. Något vi är väldigt glada för. Idag har modern dragit sig tillbaka och det är Benjamin själv som ansvarar för verksamheten.

Brut 1:er Cru
30 % Pinot Noir, 30 % Meunier och 40 % Chardonnay. Lagrad minst fyra år på sin jästfällning.

Brut Selection 1:er Cru
70 % Chardonnay och 30 % Pinot Noir. Lagrad minst åtta år på sin jästfällning.

Vintage 2012
50 % Chardonnay och 50 % Pinot Noir. Lagrad tio år på sin jästfällning. Husets prestige cuvée som bara görs riktigt bra år och bara på druvor från det året.

Blanc de Blancs
100 % Chardonnay och lagrad minst tio år på sin jästfällning. En speciell Blanc de blancs som bara görs riktigt bra år.

Rosé 1 er Cru
En blandning av Brut och rött vin från Champagne-området. Lagrad minst tre år på sin jästfällning.